**

m

c

WEBTV TOY RADIOFILOPOLI.EU ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ TOY RADIOFILOPOLI.EU
Loading...

Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου 2018

ΙΜΙΑ 1996 - ΣΥΖΥΓΟΣ ΑΕΙΜΝΗΣΤΟΥ ΥΠΟΠΛΟΙΑΡΧΟΥ ΑΝ.ΤΟΥΛΙΤΣΗ : "ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΑΤΙ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΤΟΥ"Σύζυγος υποπλοιάρχου που έπεσε με ελικόπτερο: «Ήθελα να κάνω κάτι στη μνήμη του».

Δέος και συγκίνηση για τη σύζυγο και την οικογένεια του αδικοχαμένου υποπλοιάρχου Αναστάσιου Τουλίτση, που αποφάσισε να δωρίσει έναν
προσομοιωτή ναυτιλίας ελικοπτέρων στο Πολεμικό Ναυτικό, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να προσφέρουν και να τιμήσουν τον ήρωα υποπλοίαρχο. Υπενθυμίζεται ότι ο Αναστάσιος Τουλίτσης σκοτώθηκε στις 11 Φεβρουαρίου του 2016 όταν κατέπεσε το ελικόπτερο στο οποίο επέβαινε μαζί με τον επίσης υποπλοίαρχο Πανανά Κωνσταντίνο και τον χειριστή ραντάρ Ελευθέριο Ευαγγέλου.Το ελικόπτερο είχε απονηωθεί από τη φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού «Νικηφόρος Φωκάς», στο πλαίσιο της άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ που διεξαγόταν στην περιοχή, και πραγματοποιούσε νυχτερινή πτήση επιφάνειας. Μάλιστα, σύμφωνα με το πόρισμα που έγινε γνωστό το καλοκαίρι του 2017 η πτώση του ελικοπτέρου, τύπου «Αγκούστα Μπελ» δεν οφείλεται σε ανθρώπινο λάθος και δεν υπήρξε μηχανική βλάβη, αλλά οφείλεται σε ριπή ανέμου, η οποία οδήγησε στη συντριβή του.

«Ήθελα να κάνω κάτι στη μνήμη του. Επειδή είχα ακούσει πολλές ιστορίες για τη σχολή, καταλαβαίνω ότι είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής τους -εδώ ξεκινούν την καριέρα τους (οι αξιωματικοί του Ναυτικού) – ήθελα να κάνω κάτι που θα θυμούνται και τα νέα παιδιά από εδώ και πέρα και θα έχουν στο μυαλό τους το παράδειγμά του και πόσο καλός αξιωματικός και πιλότος ήταν», δήλωσε εμφανώς συγκινημένη η σύζυγος του εκλιπόντος υποπλοιάρχου Άννα Μαχαίρα στην κάμερα της εκπομπής της ΕΡΤ «Με Αρετή και Τόλμη», στο πλαίσιο της τελετής παράδοσης του προσομοιωτή. 

«Η απουσία του με πονάει πολύ. Όλη την ημέρα τον σκέφτομαι. Τη νύχτα τις 02.30, την ώρα που έπεσε το ελικόπτερο, εγώ ξυπνάω κάθε βράδυ από τον καιρό που έφυγε. Ήταν η αδυναμία μου γιατί και εγώ ήμουν στο Ναυτικό και αυτός ακολούθησε τη δική μου πορεία του Ναυτικού», αποκάλυψε ο πατέρας του ήρωα υποπλοιάρχου, Κωνσταντίνος Τουλίτσης.


Το χρονικό της τραγωδίας 01:48: Το ελικόπτερο Agusta Bell 212 ΠΝ-28 απονηώθηκε από την φρεγάτα Νικηφόρος Φωκάς για νυχτερινή πτήση. Αποστολή του πληρώματος του ελικοπτέρου στο πλαίσιο της άσκησης «Αστραπή» ο εντοπισμός στόχος επιφανείας, δηλαδή πολεμικών πλοίων που για το σενάριο της άσκησης θεωρούνται «εχθρικά». 02:45: Απώλεια ίχνους και απώλεια επικοινωνιών με το ελικόπτερο Agusta Bell 212 με τον κωδικό αριθμό ΠΝ-28. 04:40: Εντοπισμός θερμικού ίχνους από το ελικόπτερο ΠΝ-56, οργανικό ελικόπτερο της φρεγάτας Σπέτσαι. 07:01: Εντοπίστηκαν συντρίμμια από το ΠΝ-56 και από τα δύο Super Puma που είχαν απογειωθεί από Χίο και από Ρόδο για έρευνα και διάσωση. 11:00: Ανακοινώθηκε ανεπίσημα πως εντοπίστηκαν στην ξηρά οι σοροί δύο εκ των τριών αξιωματικών, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται και για τον τρίτο. Οι δύο νεκροί, που δεν έχουν ακόμα αναγνωρισθεί, εντοπίστηκαν σε μεγάλη απόσταση από τα συντρίμμια, γεγονός που θεωρείται ενδεικτικό της σφοδρότητας της σύγκρουσης του ελικοπτέρου.

ΠΗΓΗ ΜΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΤΕ ΠΑΤΩΝΤΑΣ ΕΔΩ (LIKE) * ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ !

ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
περισσότερα >>> περισσότερα >>>

***
ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ & ΘΕΜΑΤΑ & ΔΙΔΑΧΕΣ
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
περισσότερα >>> περισσότερα >>>

***
ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΚΥΠΡΟΣ
περισσότερα >>> περισσότερα >>>

***
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΟΣΜΟΣ
περισσότερα >>> περισσότερα >>>

MHNIAIA ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ RADIOFILOPOLI.EU

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ...
ΠΕΟΦ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ

ΙΣΑΑΚ-ΣΟΛΩΜΟΥ

FB-ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ