**

m

c

WEBTV TOY RADIOFILOPOLI.EU ΠΡΟΣΦΑΤΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ TOY RADIOFILOPOLI.EU
Loading...

Κυριακή, 15 Οκτωβρίου 2017

ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ... KAI .... MIA ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ !
MIA ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΝΤΑΙ... ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ!

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΝ ΑΞΙΕΠΑΙΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ 47 ΜΑΘΗΤΩΝ! Όταν οι μαθητές, η νεολαία μας, παραδίδει μαθήματα αξιοπρέπειας,
ήθους, πίστεως στα ιδανικά και τίς αξίες της πατρίδας μας, οφείλουμε σεβασμό και συμπόρευση. Να ενώσουμε τις φωνές μας μαζί τους και ας παραδειγματιστουμε..
Για όσους ζητάνε πράξεις, οι 47 μαθητές του σχολείου τής ιστορικής Γραβιάς δείχνουν τόν δρόμο. 
Σημείωση διαχειριστή: Η επιστολή αποτελεί πρωτοβουλία τού 17χρονου μαθητή: Τζόνι Χρίστοβ από τό λύκειο Γραβιάς.
47 επιστολές μαθητών του γυμνασίου-λυκειου Γραβιάς, Φωκίδας προς το υπουργείο παιδείας, έρευνας και θρησκευμάτων.
Η ορθόδοξη χριστιανική νεολαία της Ελλάδας ΕΧΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΑΦΥΠΝΗΣΤΕΙ
Η νέα γενιά ΕΧΕΙ ΙΔΑΝΙΚΑ ούτε ΞΕΠΟΥΛΙΕΤΑΙ ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΚΥΝΑ. ΑΦΥΠΝΗΣΗ ΤΩΡΑ.ΛΕΜΕ ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΑΝΘΕΛΛΗΝΕΣ ΑΘΕΟΥΣ ΑΠΑΤΡΙΔΕΣ ΔΟΥΛΟΥΣ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΑ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΑ ΤΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑ.
Προς: Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων.
Ανδρέα Παπανδρέου 37 Μαρούσι 1571
Γραβιά Φωκίδας 14 Οκτωβρίου 2017

Αξιότιμε κύριε υπουργέ

Ονομάζομαι...................και είμαι μαθητής/μαθήτρια τής......... τάξης του............ Γραβιάς στο νομό Φωκίδας.
Ο λόγος που σας γράφω την επιστολή αυτή, αφορά το μάθημα των θρησκευτικών το οποίο καλουμαστε να διδαχτούμε εμείς οι μαθητές τής Γ' λυκείου, αλλά και οι μικρότεροι μαθητές του δημοτικού σχολείου και συγκεκριμένα των τάξεων Γ' και Δ'.
Στο "φάκελο τού μαθητή" τής Γ' λυκείου δεν γίνεται ουδεμία αναφορά στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη και παράδοση όπως προβλέπει το άρθρο 1παρ.1 του Συντάγματος σύμφωνα με το οποίο, ή ελληνική πολιτεία οφείλει να παρέχει σύμφωνα με τις θρησκευτικές πεποιθήσεις του μαθητή. Τά κεφάλαια που εμπεριέχονται αφορούν στο κεφάλαιο 1: Διλήμματα: 1) Επιστήμη 2) Τεχνολογία 3) Γενετική 4) Οικολογία.
Στο 2ο κεφάλαιο: Όραμα: 1) Ειρήνη 2) Δικαιοσύνη 3) Ευτυχία 4) Μεταμόρφωση.
Στο κεφάλαιο 3: Προκλήσεις: 1) Πλούτος 2) Εργασία 3) Συμβίωση 4) Επανάσταση.
Πράγματι Κύριε υπουργέ, καταλαβαίνω πως όλη αυτή η προσπάθεια γίνεται με σκοπό ο μαθητής να έρθει σέ επαφή με πιο σύγχρονα θέματα όπως"Γενετική, Οικολογία"και όχι με τά πεπαλαιωμένα για κάποιους θέματα των θρησκευτικών όπως"Ορθόδοξος χριστιανισμός, εκκλησία, αγάπη...κλπ" . Όμως, κύριε υπουργέ, ή όχι και τόσο συναρπαστική για κάποιους ορθοδοξία και αληθινή πίστη ήταν αυτή που σέ συνδυασμό με τά ήθη και τα έθιμα μας κράτησε ενωμένο τό λαό μας τά 400 χρόνια σκλαβιάς από τόν ζυγό των Οθωμανών ισλαμιστών Τούρκων.
Επιπλέον κύριε υπουργέ υπάρχει ένα ακόμη ζήτημα. Τό νέο βιβλίο θρησκευτικών τής Δ' δημοτικού περιέχει αμέτρητες αναφορές στον μουσουλμανισμό. Εδώ τίθενται κάποια ερωτήματα. Τά παιδιά ηλικίας 9-10 ετών πού φοιτούν στην Δ' δημοτικού είναι ικανά να αντιληφθούν και να κατανοήσουν τίς πολύ μεγάλες διαφορές των θρησκευτικών και να καταλάβουν ότι κάποιες θρησκείες όπως το ισλάμ, έχουν ακραίες θέσεις; Μήπως όλο αυτό είναι μια προσπάθεια να περάσουν υπόγεια αλλόθρησκα μηνύματα και να προωθήσουν τον ισλαμισμό στα ελληνόπουλα; Κάτι επίσης βλάσφημο, δίχως σεβασμό στην επίσημη θρησκεία του κράτους σύμφωνα με το Σύνταγμα, είναι η εμφάνιση της Θεοτόκου Παναγίας μας και τού Κυρίου Ημών Ιησού Χριστού με την μορφή Ινδιάνων. Με αυτό τον τρόπο προκαλείται το θρησκευτικό αίσθημα των Ελλήνων και χτίζονται τα θεμέλια της πανθρησκειας και τού συγκριτισμου.
Ειδικότερα στην ηλικία στην οποία απευθύνεται και μπορεί να δημιουργήσει σοβαρά προβλήματα κλονισμού τής πίστεως καθώς τα παιδιά αρχίζουν να διδάσκονται Τόν Χριστό μας σέ κάποια αρχέγονη μορφή πού συναντάται ούτε λίγο ούτε πολύ σέ όλες τις θρησκείες και πολιτισμούς. Εν ολίγοις πρόκειται για εμπαιγμό τής ορθοδοξίας, παραποίηση της Θεοτόκου και τού Κυρίου, αλλά και περιφρόνηση της βυζαντινής μας Αγιογραφίας την οποία παρέκαμψαν επιδεικτικά οι αρμόδιες αρχές, προκειμένου να παρουσιάσουν το ζωγραφικό έργο του παπικού κληρικού John Giualiani από τίς ΗΠΑ ο οποίος αναφέρεται στην ινδιάνικη φυλή των Τσεγιεν. Επειδή με τά παρόντα βιβλία θρησκευτικών δεν μαθαίνουν οι μαθητές ούτε τά στοιχειώδη για τόν ορθόδοξο χριστιανισμό, επικροτω και στηρίζω την επιστροφή των ακατάλληλων φακέλων μαθητών τών θρησκευτικών εγχειριδίων στο υπουργείο και ΖΗΤΩ:
1) Την απόσυρση των παράνομων και ακατάλληλων θρησκευτικών εγχειριδίων από το εκπαιδευτικό σύστημα της χώρας.
2) Την επιστροφή στην διδασκαλία των παλαιών θρησκευτικών εγχειριδίων (αυτών και όσων δεν επέφεραν αρνητικές επιδράσεις) δοκιμασμένων και αποδεκτών από τους ορθόδοξους χριστιανούς.
3) Όσοι φάκελοι μαθητών-εγχειριδια θρησκευτικών, επεστράφησαν ή θα επιστραφούν στο υπουργείο να μην αποτελέσουν μέσο αξιολόγησης των μαθητών.
Με απόλυτο σεβασμό
Ο/Η Μαθητής ή Μαθήτρια.


**************

ΠΟΡΕΙΑ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ..

Όταν μου πειράζουν την πατρίδα και θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ’νεργήσω, κι’ ο,τι θέλουν ας μου κάνουν. Χωρίς αρετή και θρησκεία δεν σκηματίζεται κοινωνία, ούτε βασίλειον. Και πράμα τζιβαιρικόν πολυτίμητο, οπού το βαστήξαμεν εις την τυραγνία του Τούρκου, δεν το δίνομεν τώρα, ούτε το καταφρονούμεν οι Έλληνες. Ο Θεός ο δίκιος και παντοδύναμος ανάστησε αυτείνο το μικρό έθνος και θέλει να δοξάζεται απ’ αυτό το μικρό ορθόδοξο έθνος ορθοδόξως και ανατολικώς... ....θρησκείαν δεν αλλάζομεν εμείς, ούτε την πουλούμεν..

*** * ***
Κρυφό Σχολειό Εστίας Πατερικών Μελετών..

Αποφασισμένοι -να υπερασπισθούμε την ορθόδοξη αγωγή των παιδιών μας έναντι του Νέου Προγράμματος διδασκαλίας του μαθήματος των Θρησκευτικών- Να διαδηλώσουμε την προσήλωση μας σε μια Παιδεία ελληνική και ορθόδοξη - Να καταπολεμήσουμε ειρηνικά την αναλγησία και την αδιαφορία των σχεδιαστών ενός ουδετερόθρησκου σχολείου παρά την αγωνία και διαμαρτυρία της συντριπτικής πλειοψηφίας των Ελλήνων 
- Να απαιτήσουμε ως έλληνες πολίτες την τήρηση του άρθρου 3 και 16, 2 του Συντάγματος που προβλέπει την ανάπτυξη ορθοδόξου θρησκευτικής συνειδήσεως για τα ελληνόπουλα!
Καλούμε όλους σε συσπείρωση, ειρηνική διαμαρτυρία και πορεία από το Δημαρχείο Αμαρουσίου προς το Υπουργείο Παιδείας τη Δευτέρα 23 Οκτωβρίου και ώρα 5μ.μ. Ας μη θρηνούμε την σχεδιαζόμενη καταστροφή της πατρίδος μας με κροκοδείλια δάκρυα. Με πίστη στο Θεό και ανδρεία ας αντισταθούμε ενεργά έναντι των επιθέσεων της Νέας Εποχής στις ελληνορθόδοξες αξίες μας.
Οδηγός μας ο στρατηγός Μακρυγιάννης: Όταν μου πειράζουν την πατρίδα και θρησκεία μου, θα μιλήσω, θα ’νεργήσω, κι’ ο,τι θέλουν ας μου κάνουν. Χωρίς αρετή και θρησκεία δεν σκηματίζεται κοινωνία, ούτε βασίλειον. Και πράμα τζιβαιρικόν πολυτίμητο, οπού το βαστήξαμεν εις την τυραγνία του Τούρκου, δεν το δίνομεν τώρα, ούτε το καταφρονούμεν οι Έλληνες. Ο Θεός ο δίκιος και παντοδύναμος ανάστησε αυτείνο το μικρό έθνος και θέλει να δοξάζεται απ’ αυτό το μικρό ορθόδοξο έθνος ορθοδόξως και ανατολικώς... ....θρησκείαν δεν αλλάζομεν εμείς, ούτε την πουλούμεν».
ΣΤΙΣ 23 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ ΑΜΑΡΟΥΣΙΟΥ
ΕΣΤΙΑ ΠΑΤΕΡΙΚΩΝ ΜΕΛΕΤΩΝ


ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΣ
περισσότερα >>> περισσότερα >>>

***
ΕΘΝΙΚΑ ΖΗΤΗΜΑΤΑ & ΘΕΜΑΤΑ & ΔΙΔΑΧΕΣ
ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ
περισσότερα >>> περισσότερα >>>

***
ΙΣΤΟΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ ΚΥΠΡΟΣ
περισσότερα >>> περισσότερα >>>

***
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑ ΚΟΣΜΟΣ
περισσότερα >>> περισσότερα >>>

MHNIAIA ΚΟΡΥΦΑΙΑ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΣΤΗΝ RADIOFILOPOLI.EU

ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ

ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ...
ΠΕΟΦ

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

ΠΟΡΕΙΑ ΜΝΗΜΗΣ

ΙΣΑΑΚ-ΣΟΛΩΜΟΥ

FB-ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ

ΕΚΚΩΦΑΝΤΙΚΗ ΣΙΩΠΗ