periousiologioΠολλοί νόμιζαν ότι το περιουσιολόγιο, που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά παγκοσμίως στην Ελλάδα, ήταν υπερβολή. Σε έναν ιδανικό κόσμο θα ήταν εύστοχη κίνηση, τώρα όμως θα γονατίσει ακόμα περισσότερο τους πολίτες.
Η κυβέρνηση θα
ήθελε από τον Ιούλιο κιόλας τους πολίτες να δηλώσουν στο περιουσιολόγιο και το τελευταίο περιουσιακό τους στοιχείο (κινητό ή ακίνητο) καθώς και μετρητά σε στρώματα και θυρίδες, το πίστεψαν. Αν δεν το κάνουν, στην περίπτωση που εντοπιστούν και δεν συμπεριλαμβάνονται στην δήλωση περιουσιολογίου, θα κατάσχονται!
Η εγκύκλιος για το νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο είναι πλέον έτοιμη και βρίσκεται στη φάση της συλλογής υπογραφών μεταξύ των υπηρεσιών. Με το νέο σύστημα όλοι θα δηλώσουν τα πάντα – από ακίνητα και καταθέσεις μέχρι δάνεια, οικονομικές απαιτήσεις από τρίτους και μετρητά που έχουν στο σπίτι ή σε θυρίδες.
Ο πλούτος καταγράφεται και συγκεντρώνεται για να περάσει στα χέρια της παγκόσμιας διαπλοκής μέσω του αγγλικού Δικαίου, όπως καιρό τώρα αναφέρουμε στο ΠΥΓΜΗ.gr
Με το νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο που θα κληθούν να συμπληρώσουν όλοι οι φορολογούμενοι το καλοκαίρι, δεκάδες χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά θα αναγκαστούν να πληρώσουν έξτρα φόρους. Η μεσαία αστική τάξη θα δεχθεί ένα ακόμη πλήγμα.
Συμπληρώνοντας το νέο ηλεκτρονικό περιουσιολόγιο, οι 6.500.000 φορολογούμενοι θα κληθούν να απαντήσουν ακόμα και σε ερωτήσεις που δεν είχε διανοηθεί καν να περιλάβει ούτε στο πιο εξαντλητικό ερωτηματολόγιο «πόθεν έσχες» ο νομοθέτης. Έχοντας δηλώσει όλοι οι πολίτες με κάθε λεπτομέρεια ό,τι έχουν και δεν έχουν, η κυβέρνηση δεν θα χρειάζεται πια να χρησιμοποιεί τα τεκμήρια διαβίωσης για να υπολογίζει το φορολογητέο εισόδημα κάθε πολίτη. Αυτό θα προκύπτει αυτόματα από τη μεταβολή του πλούτου που κατέχει, δηλαδή την απόκτηση ή απώλεια περιουσιακών στοιχείων όπως ακίνητα, αυτοκίνητα και καταθέσεις.
Πέραν όμως του φόβου για αυθαιρεσίες στους ελέγχους, που θα τις πληρώσουν όσοι πιαστούν στη φάκα για ήδη φορολογημένα λεφτά, επιφυλάξεις εκφράζονται από τους αρμοδίους και για τον κίνδυνο διαρροής άκρως ευαίσθητων προσωπικών στοιχείων και δεδομένων για επίδοξους ληστές.
Στο νέο περιουσιολόγιο θα αποτυπώνονται όλες οι μεταβολές που δηλώνει στην περιουσία του ο φορολογούμενος, αλλά θα διασταυρώνονται online και με στοιχεία που θα διαβιβάζουν και οι ίδιες οι τράπεζες ή το Κτηματολόγιο και άλλοι φορείς στην Εφορία.
Έτσι, κάθε κίνηση των πολιτών θα καταγράφεται και θα ελέγχεται, δημιουργώντας μια τεράστια βάση δεδομένων που θα εμπλουτίζεται διαρκώς.
Μάλιστα, ειδική ομάδα του υπουργείου Οικονομικών έχει ετοιμάσει ήδη τη φόρμα με τις βασικές ερωτήσεις για το νέο περιουσιολόγιο. Με βάση τα πρώτα σχέδια που καταρτίστηκαν, η «ανάκριση» κατά τη συμπλήρωσή του θα είναι πιο σκληρή και από εκείνη του «πόθεν έσχες».
Θυμηθείτε λοιπόν τι γράφαμε στο ΠΥΓΜΗ.gr, καθώς είχαμε προειδοποιήσει για όλα τα παραπάνω:
Η κυβέρνηση έχει ήδη παραδώσει όλα τα λεφτά στο ΔΝΤ και παίρνει χειρότερα μέτρα από τους προηγούμενους. Οι νέοι φορολογικοί νόμοι θα κλείσουν κι άλλες επιχειρήσεις και θα αυξήσουν την ανεργία.
Το περιουσιολόγιο θα κάνει τα παράλογα μέτρα δυσβάσταχτα. Το πως και αν θα εφαρμοστεί, θα το δούμε. Η πρόθεση πάντως υπάρχει, όπως βλέπετε…